TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ezt a szilvás süteményt egy-kettőre elkapkodják a tányérról!

Hozzávalók kb. 12 szelethez:
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás
2 ek tejföl
1 ek. őrölt fahéj
Az alsó krémhez:
30 dkg szilva
3 dl víz
10 dkg cukor
1 kk. fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
A középső krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
10 dkg porcukor
15 dkg vaj
A felső krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
10 dkg porcukor
15 dkg vaj
15 dkg aszalt szilva
A tetejére:
20 dkg csokoládé bevonó

Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 C°-ra. A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojással, a tejföllel és a fahéjjal egyneművé gyúrjuk. Fóliába tekerjük és fél órára hűtőbe tesszük.
2. Az alsó krémhez a szilvát megmossuk, kimagozzuk, apró kockákra daraboljuk, a vízzel, a cukorral és a fahéjjal puhára főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, a levével kikeverjük a pudingot, majd a szilvadarabokhoz öntjük, és addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk.
3. A középső krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, hozzáadjuk a porcukrot és félretesszük hűlni. Miután kihűlt a puding, robotgéppel elkeverjük benne a vajat (fokozatosan hozzáadva).
4. A felső krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, hozzáadjuk a porcukrot és félretesszük hűlni. Miután kihűlt a puding, robotgéppel elkeverjük benne a vajat (fokozatosan hozzáadva), és beleforgatjuk az apró kockára vágott aszalt szilvát.
5. Négy részre vágjuk a tésztát, majd mindet kinyújtjuk 25x15cm-es és 0,5cm vastag lapra. A lapokat egyesével nagyobb tepsibe tesszük, 15-20 percig sütjük és hagyjuk kihűlni.
6. Összeállítjuk a krémest: alulra tésztát fektetünk, erre kenjük a szilvás krémet, ismét tésztalap következik, erre jön a középső krém, majd tésztalap és a felső krém. A tetejére tesszük a negyedik lapot, leöntjük olvasztott csokoládéval és hagyjuk kihűlni. Legalább 1 órára behűtjük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 532 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár