TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hústekercsek grillezett édeskömény ágyon

Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg csirkemell
1 csokor friss bazsalikom
20 dkg aszalt paradicsom
20 dkg reszelt trappista sajt
A körethez:
70 dkg édeskömény
0,5 dl olívaolaj

Elkészítés:
1. A csirkemelleket vízszintesen bevágjuk, kinyitjuk, majd a filéket szorosan egymás mellé téve két fólia közt kiklopfoljuk. Az aszalt paradicsomokat egymás mellé fektetjük, fóliával lefedjük, ugyanígy kiklopfoljuk.
2. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, végig rakjuk bazsalikomlevelekkel és az aszalt paradicsomokkal, a végén reszelt sajtot szórunk rá. Két szélét ráhajtjuk és feltekerjük szorosan. Fóliába csomagoljuk, majd hűtőben pihentetjük fél órát, hogy megtartsa a formáját.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Felforrósítjuk az olajat serpenyőben, körben megpirítjuk benne a húsokat, majd a sütőben készre sütjük 20 perc alatt. Miután kész, 10 percig pihentetjük.
4. Az édesköményeket megmossuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Egy lábasban sós vizet forralunk, 1 percig főzzük benne az édesköményszeleteket. Ezután jeges vízben lehűtjük, majd egy konyharuhával szárazra itatjuk. A húst után olajat melegítünk és lepirítjuk az édesköménynek mindkét oldalát. A húst 2 cm vastag szeletekre vágjuk és a grillezett édesköménnyel tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 470 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár