TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Tejszínpuding szederrel

Hozzávalók 4 személyre:
1 bio citrom
1 csomag tejszínízű pudingpor
2 ek. cukor
4 dl tej
1 dl tejszín
30 dkg szeder
10 dkg szederlekvár (vagy áfonyalekvár)

Elkészítés:
1. A citromot megmossuk, héját lereszeljük. A pudingport a cukorral és 1 dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet a tejszínnel felforraljuk. A forró tejbe öntjük a kikevert pudingot, a citromhéjat, felforraljuk, és sűrűre főzzük.
2. Hideg vízzel kiöblítünk 4 darab, kb. 1,5 dl űrtartalmú formát. A pudingot a formákba öntjük, és hagyjuk kihűlni, majd 2 órára (vagy akár egy éjszakára) a hűtőbe tesszük.
3. A szedret megmossuk, a felét pépesítjük, felmelegítjük, összekeverjük a lekvárral és beleforgatjuk az egész szedreket. Belecsavarjuk a citrom levét. A pudingot a formákból tányérokra borítjuk, és a raguval meglocsolva tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 335 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár