TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Karajcsíkok cukkiniban

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg sertéskaraj, csont nélkül
2 kisebb cukkini
4 gerezd fokhagyma
1 dl olaj

Elkészítés:
1. A karajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd felcsíkozzuk. A cukkinikat megmossuk, két végét levágjuk, majd hosszában, zöldséghámozóval hosszú vékony szeletekre vágjuk (így lesz könnyen tekerhető!).
2. A húscsíkokat 1-1 szelet cukkiniba csavarjuk, sózzuk, borsozzuk és megkenjük a 4 gerezd zúzott fokhagymával elkevert olajjal és 30 percig állni hagyjuk.
3. A karajcsíkokat faszénparázs fölött, oldalanként 5-5 perc alatt pirosra sütjük. A hajtással alul tegyük először a grillrácsra, és ha megsült, utána húscsipesszel forgassuk át óvatosan, így nem fog a cukkini lecsavarodni a húscsíkról. Friss pékárut, paradicsomot kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 80 perc múlva
1 adag: 477 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár