TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Mini sajttortácska

Hozzávalók 12 darabhoz:
10 dkg zabkeksz
2 dkg olvasztott vaj vagy kókuszsír
25 dkg natúr krémsajt
25 dkg mascarpone
1 dl tejföl
10 dkg cukor
1 tk. levendulavirág
3 tojás
3 ek. liszt
A mázhoz:
1,5 dl tejföl
1 mk. levendulavirág
2 ek. cukor

Elkészítés:
1. A muffinformákat kibéleljük muffin papírokkal. A kekszet apróra törjük. A vajat megolvasztjuk, a keksszel elkeverjük és a muffin formák aljára nyomkodjuk egyenlő mennyiségben (kb. fél centi vastag legyen).
2. A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. A krémhez a levendulát mozsárban összetörjük. A tortához az 1 dl tejfölt megmelegítjük és a levendulával elkeverjük. A mascarpone-t, a krémsajtot, a tojást a cukrot, a levendulás tejfölt krémesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. A masszát a muffin formákba töltjük és az előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
3. A mázhoz a levendulát összetörjük, elkeverjük a tejföllel és a cukorral. A kihűlt muffinok tetejére kenjük. A sütiket hűtőben legalább 3-4 órát pihentetjük a fogyasztás előtt, de legjobb, ha fogyasztást megelőző nap készül el ez a desszert.


Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 darab: 295 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár