TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Szűzpecsenye csípős barackkal

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg szűzpecsenye
0,5 dl olaj
30 dkg őszibarack
2 chili paprika
2 db lime
1 kis diónyi friss gyömbér
4 dkg barnacukor
3 dkg vaj
A körethez:
6 dl tej
8 dkg gríz/búzadara
2 ek. vaj a sütéshez

Elkészítés:
1. A körethez a tejet felforraljuk kevés sóval, és beleszórjuk a darát. Kevergetve, nagyon lassan, sűrű krémet főzünk (15-20 perc). Tálcán 1 cm vastagon elsimítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl.
2. A húst lehártyázzuk, megmossuk, leszárítjuk, és négy nagyobb darabra vágjuk. A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A húst sózzuk, borsozzuk, serpenyőben, forró olajon körbesütjük. Áttesszük tepsibe, és a sütőben még 8 percig sütjük. (Ha valaki jobban átsütve szereti, tovább kell hagyni a sütőben.) Ha kivesszük, 3-4 percig pihentetjük, majd felszeleteljük.
4. Amíg a hús sül, a barackokat meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A chilit kimagozzuk, felaprítjuk. A citromokat megmossuk, a gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. Abban a serpenyőben, amiben a húst sütöttük, karamellizáljuk a cukrot, majd rátesszük a barackot, a vajat, a kimagozott, összevágott chilit, csipetnyi sót, a gyömbért és összeforgatjuk. Pár perc múlva rátesszük az egyik zöldcitrom reszelt héját és levét, majd a másik citromot is belevágjuk. Összeforgatjuk, félrehúzzuk. Ügyeljünk, hogy a barackok ne menjenek szét.
4. A grízt feldaraboljuk, forró serpenyőben, a vajon megpirítjuk, és a hús mellé tálaljuk a barackkal együtt.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 620 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár