TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Búbos karaj kuszkusszal

Hozzávalók: 4 személyre
4 szelet 20 dkg-os rövid karaj, csont nélkül
2 gerezd fokhagyma
2 tk. mustár
1 dl olaj
12 dkg piros szőlő
12 dkg fehér szőlő
25 dkg feta sajt
20 dkg kuszkusz

Elkészítés:
1. A karajszeleteket megmossuk, leszárítjuk, kicsit megklopfoljuk, az ínas részeket éles késsel bevagdossuk. A húst, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, mustárral ízesítjük és serpenyőben a forró olajon minden oldalukat pirosra sütjük. Ezután tepsibe tesszük, meglocsoljuk a sült zsiradékkal, 2 deci vizet öntünk alá, és alufóliával lefedjük. A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk, a húst kb. 30 perc alatt majdnem puhára pároljuk.
2. Közben a szőlőt megmossuk, leszemezzük, félbevágjuk, ízlés szerint kimagozzuk. A feta sajtot kis kockákra vágjuk, összeforgatjuk a szőlővel. Végül a szőlős sajtot a karajszeletekre halmozzuk, fólia nélkül visszatesszük a forró sütőbe, és további 20-25 perc alatt készre sütjük.
3. A kuszkuszhoz egyszeres mennyiségű vizet felforralunk, sózzuk, majd beleszórjuk a kuszkuszt. Megkeverjük, és lefedve lassú tűzön 10-12 perc alatt megpároljuk. Ha elkészült, húsvillával fellazítjuk, tányérra halmozzuk, ráfektetjük a sajtos szőlővel búbozott karajszeletet, és meglocsoljuk a sült szaftjával.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 680 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár