TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Baconös sárgadinnye-saláta

Hozzávalók 4 személyre:
1 sárgadinnye
5 vékony szelet bacon
10 dkg rukola
Az öntethez:
4-5 mentalevél
4 ek. olívaolaj
1 ek. méz
3 ek. citromlé

Elkészítés:
1. A dinnyét megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, kikaparjuk a magjait, húsát szeletekre, majd kockákra vágjuk és egy nagy salátástálba tesszük.
2. Az öntethez a mentaleveleket finomra vágjuk. Egy tálkában összekeverjük az olajjal, a mézzel, a citromlével.
3. A rukolát megmossuk, lecsepegtetjük. A bacont felkockázzuk, serpenyőben ropogósra sütjük, papírtörlőre szedjük. A salátástálba tesszük a bacont és a rukolát is, átforgatjuk a dresszinggel, és azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 205 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár