TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Csokoládés szederfelfújt

Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg fehércsokoládé
4 dkg vaj + a formákhoz
10 dkg szeder
3 tojás
3 ek. cukor
2 ek. liszt + a formákhoz

Elkészítés:
1. A fehércsokoládét tálkába tördeljük, és vízgőz fölött felolvasztjuk. A vajat szobahőmérsékleten megpuhítjuk. A szedret megtisztítjuk, megmossuk, és alaposan lecsepegtetjük.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk és lisztezünk 4 egyforma porcelán vagy üveg felfújtas formát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájákat a cukorral, a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, a lisztet, a szedret, összekeverjük, és a fehérjehabbal lazítjuk.
3. A masszát a formákba szedjük, és forró vízzel töltött tepsibe állítva a sütőben 15-18 perc alatt megsütjük. Azonnal, forrón tálaljuk.

Tipp: A felfújthoz csak biztosan friss tojásokat használjunk. Fontos, hogy sütés után azonnal tálaljuk, hogy a felfújt ne essen össze.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 390 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár