TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Szederparfé piskótacsókkal

Hozzávalók 4 személyre:
3 dl tejszín (30%-os)
20 dkg friss fekete szeder
1 ek. vaníliás pudingpor, főzés nélküli
1 tasak habfixáló
3 ek. porcukor
4 szem piskótacsók vagy mandulás keksz
friss citromfű vagy menta a tálaláshoz

Elkészítés:
1. A tejszínt hűtőben jól lehűtjük. A szedret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük.
A hideg habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás pudingport, a porcukrot, összekeverjük, és végül beleforgatjuk a szeder háromnegyed részét is.
2. A krémet 4 egyadagos fém desszertgyűrűbe szedjük, elsimítjuk a tetejét és a mélyhűtőbe téve 1-1,5 óra alatt megfagyasztjuk, hogy ne legyen túl kemény.
3. Tálaláskor tányérra tesszük, óvatosan lehúzzuk róla a formát és 1-1 szem piskótacsókkal, a maradék szederrel, friss citromfűvel vagy mentával díszítjük. Azonnal kínáljuk.

Ha túl sokáig van a parfé a fagyasztóban nagyon keményre fagy, nehezebb fogyasztani, nem olvad gyorsan és krémesen.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 275 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár