TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kukoricagazpacho, avagy kukoricakrémleves

Hozzávalók 4 személyre:
3 cső zsenge tejes kukorica
1 sárga húsú kaliforniai paprika
1 kis fej fehér hagyma
6 sárga koktélparadicsom
2 ek. fehérborecet
5 dl zöldégalaplé vagy zöldségleves, 1 kockából
A tálaláshoz:
1 mk. chilipehely
4-5 szál snidling

Elkészítés:
1. A kukoricát megtisztítjuk és levágjuk a csőről a szemeket. (Aki nem szívesen enné nyers kukoricából, nyugodtan főzze meg előtte.) A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk és felszeleteljük. A paradicsomokat megmossuk és felvágjuk.
2. A hozzávalókat erős turmixba töltjük, felöntjük a meleg alaplével és a borecettel, majd 3-5 percig turmixoljuk. A lényeg, hogy nagyon krémes levest kapjunk. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Alaposan lehűtjük.
3. Tálalás előtt a snidlinget apróra vágjuk, és a levest a chilipehellyel meg a snidlinggel díszítjük, hidegen kínáljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 25 perc múlva
1 adag: 175 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár