TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Barackos-csokis szelet

Hozzávalók kb. 10 szelethez:
5 szem barack
25 dkg liszt
1 tasak sütőpor
15 dkg étcsokoládé (60%-os)
2 tojás
20 dkg cukor
10 dkg vaj
2-3 ek. tej
vaníliás porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
1. A barackokat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A lisztet a sütőporral összeszitáljuk. A csokoládét apróra tördeljük, fém keverőtálban vízgőz felett felolvasztjuk.
2. A tojásokat a cukorral, a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és kevés tejet, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. A tésztamasszát kétharmad-egyharmad részre elosztjuk. A kisebbik felébe belekeverjük az olvadt csokoládét.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a sárga tésztát és evőkanállal rászedjük a csokis tésztát. A tetejét kirakjuk 10 fél barackkal, és a sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
4. Tálalás előtt megszórjuk vaníliás porcukorral, és úgy szeleteljük, hogy a barackok a szeletek közepén legyenek.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 380 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár