TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Batyuban sült kolbászos hús

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemellfilé
20 cm füstölt kolbász
2 szál sárgarépa
4 nagy burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
1 kis cs. kakukkfű
4 ek. olívaolaj
1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:
1. A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A kolbászt karikákra szeljük. A zöldségeket megtisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk. A kakukkfüvet leöblítjük, a leveleit lehúzzuk a száráról.
2. Az előkészített húsokat és zöldséget 4 részre osztjuk és 4 nagyobb alufólia darabra vegyesen, 1-1 halmot teszünk belőlük. Sóval, borssal, a kakukkfűvel ízesítjük, összeforgatjuk, felhajtjuk a fólia széleit, meglocsoljuk olívaolajjal, fehérborral és egyesével jól becsomagoljuk, hogy a hajtás felül legyen.
3. Faszénparázs fölé, óvatosan a forró grillre tesszük, hogy véletlenül se szakadjon ki a fólia, mert akkor az olaj is, a bor is kifolyik és lángra kaphat a grill (vagy tepsire, és a sütőben sütjük). Érdemes vastagabb vagy dupla alufóliát használni. A batyu 25-30 perc alatt megsül. Forrón tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 390 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár