TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A szeletekben a sárga és a barna piskóta látványa a hullámokra emlékeztet.

Hozzávalók 12 szelethez:
6 db sárgabarack
3 tojás
12,5 dkg margarin vagy vaj
12,5 dkg porcukor
15 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1 púpozott ek. kakaópor
A krémhez:
1 tasak vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 ek. cukor
10 dkg vaj
A mázhoz:
10 dkg porcukor
3 ek. holland kakaópor
10 dkg margarin vagy vaj

Elkészítés:
1. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük. A margarint a cukorral és a tojások sárgájával alaposan kikeverjük. Hozzáforgatjuk a habot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és ezt is hozzákeverjük. A tészta felét sütőpapírral bélelt formába öntjük, elsimítjuk.
2. A fél barackokat a vágott felükkel lefelé a tésztára rakjuk. A maradék tészthoz hozzákeverjük a kakaóport, és a barackokra öntjük, elsimítjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük, hagyjuk kihűlni.
3. A krémhez a pudingport kikeverjük a tejjel, a cukorral, és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd habosra keverjük a vajjal, és a süteményre simítjuk.
4. A máz hozzávalóit egy lábosban, lassú tűzön összemelegítjük. Ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk. A süteményre simítjuk, visszatesszük a hűtőbe. Ha a máz megkötött, szeletelhetjük a süteményt.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 430 kcal

Tipp: Eredetileg meggyel készül ez a sütemény, de érdemes kipróbálni barackkal is. Aki cifrázni szeretné, puncspudingból is főzheti a krémet, és a tetején a csokimázt villával hullámosra csíkozhatja.



További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár