A levendula limonádéba, krémekbe, fagyiba keverve is csodás! Barackos, szilvás süteményeket is megszórhatunk vele.
Hozzávalók 4 személyre:
5 dl tejszín
3 dl tej
10 dkg cukor
2 tk. levendulavirág
1 rúd vanília
6 lap zselatin
A sárgabarackzseléhez:
50 dkg sárgabarack
2 lap zselatin
1-2 ek. cukor
Elkészítés:
1. A tejszínt a tejjel, a cukorral, a levendulával, a felhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd 5 percig állni hagyjuk. Ezt követően leszűrjük. A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
2. A zselatint a meleg tejszínes tejbe keverjük, hagyjuk elolvadni. A levendulás folyadékot üvegpoharakba töltjük, és ha lehűlt, lefedjük, 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
3. Az utolsó fél-egy órában elkészítjük a barackzselét. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk és összeturmixoljuk. A barackpépet kisebb edényben a cukorral felforraljuk. A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük és a meleg barackpéphez keverjük. Kissé hűlni hagyjuk. Amikor a zselé szobahőmérsékletűre hűlt, a már megdermedt tejszínes krémre öntjük, és további 3-4 órát hűtjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 650 kcal
Tipp: Fontos, hogy a levendula ne permetezett legyen! Erős aromájának köszönhetően kevés is elégséges a kívánt ízhatás eléréséhez.
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: RAS / Recepttár