TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Túrós barackos pite

Hozzávalók kb. 15 szelethez:
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 tojássárgája
8 szem őszibarack (konzerv is lehet)
50 dkg tehéntúró
1 dl tejföl
1 tojás + 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
1. A lisztet és a sütőport összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, 10 dkg cukorral és a tojássárgájával. Ezután összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, húsukat kockára vágjuk.
2. A túrót, a tejfölt, a tojást, a maradék 5 dkg cukrot összekeverjük, és a barackot is óvatosan beleforgatjuk.
3. A tésztát két egyforma adagra vágjuk, kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk, hogy akkora legyen, mint a formánk alja. A formába fektetjük, villával megszurkáljuk, rásimítjuk a túrós keveréket, majd a maradék kinyújtott tésztát a tetejére tesszük.
4. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát megkenjük a felvert tojással, megszurkáljuk és megsütjük, kb. 30 perc alatt. Csak akkor szeleteljük, ha kihűlt. Megszórjuk porcukorral.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 305 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár