TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kapros-citromos lazac mozzarellás paradicsommal

Hozzávalók 4 személyre:
1 citrom kifacsart leve
4 ek. olívaolaj
1 csokor friss kapor
4 szelet bőrös lazacfilé

A körethez:
8 szem paradicsom
2 nagy golyó mozzarella
2 ek. olívaolaj
1 csokor friss bazsalikom

Elkészítés:
1. A citromlevet elkeverjük az olívaolajjal, a felaprított kaporral, sózzuk-borsozzuk. A halszeleteket óvatosan a pácba forgatjuk, és negyed óráig állni hagyjuk.
2. Közben a grillt előmelegítjük. A paradicsomokat és a mozzarellát vastagon felszeleteljük, a paradicsomokat megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és ráhelyezünk 1-1 levél bazsalikomot és 1-1 szelet sajtot.
3. A halat a bőrös felével lefelé a grillre tesszük és kb. 8 percig grillezzük, majd megfordítjuk és pár perc alatt a másik oldalát is kérgesítjük. A paradicsomszeleteket is a grillre helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt megolvad.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 390 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár