Koch, kók, felfújt: a sokféle elnevezés egyféle eljárásra utal: megfőzzük a rizst, a tojásfehérjéből vert habbal lazítjuk, majd megsütjük.
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg rizs
6 dl tej
7 ek. cukor
50 dkg alma
1 ek. étkezési keményítő
1 tk. őrölt fahéj
4 tojás
1 citrom reszelt héja
Lekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
1. A rizst leöblítjük, felöntjük a tejjel, elkeverjük 5 ek. cukorral, és lassú tűzön, lefedve kb. 20 percig főzzük. Elzárjuk, és még 10 percig a fedő alatt pihentetjük.
2. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, 1 cm-es darabokra vágjuk. Összekeverjük a keményítővel, 2 evőkanál cukorral és a fahéjjal.
3. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját belekeverjük a rizsbe a citromhéjjal együtt. Végül beleforgatjuk a tojáshabot és az almát is. Kivajazunk egy hosszúkás sütőformát, belesimítjuk a masszát, és a sütőben kb. 25 percig sütjük. Lekvárral, porcukorral megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 215 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu
Fotó: RAS / Recepttár