TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Amikor a rántott hús kicsit átalakul…

Hozzávalók 4 személyre
80 dkg pulykamellfilé
10 dkg kolozsvári szalonna
1 cs. snidling
1 ek. olaj + bőven a sütéshez
20 dkg tisztított zöldborsó
1 dl száraz fehérbor
1 alma
20 dkg zsemlemorzsa
4 tojás
20 dkg liszt
A salátához:
80 dkg újburgonya
1 cs. snidling
4 szál zöldhagyma
5-6 ek. olívaolaj a sütéshez
1 zöldcitrom leve
4 kk. magos mustár

Elkészítés:
1. A pulykamellet felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk, besózzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk. A salátához az újburgonyát jól megsikáljuk, sós vízben 15-20 percig főzzük, majd leszűrjük, ha kihűlt, a szemeket félbevágjuk. Az összes snidlinget finomra vágjuk.
2. Bevonatos serpenyőben az olajon a szalonnát kisütjük és hozzáadjuk a zöldborsót. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük a borral. Ha kell, még sózzuk, őrölt borssal ízesítjük. Amíg a borsó puhul, az almát megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd a borsóhoz keverjük, és 1-2 perc alatt összepároljuk. Tűzről lehúzzuk, belekeverünk 2 evőkanálnyi snidlinget. Kicsit állni hagyjuk.
3. Közben a salátához a zöldhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A burgonyadarabokat serpenyőben, a forró olívaolajon pirosra sütjük. Tálba szedjük, és amikor kihűlt, rászórjuk a zöldhagymát meg a snidlinget, a zöldcitrom levével és a mustárral jól összeforgatjuk. Félretesszük.
4. A hússzeleteket kiterítjük, a közepükre kanalazzuk a tölteléket, majd óvatosan felcsavarjuk, és fogvájóval rögzítjük. A szokásos módon panírozzuk, és a bő, forró olajban kisütjük. Frissen forrón, a kihűlt salátával tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 980 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu