A Balaton és a Velencei-tó legjobb éttermeit, bisztróit, fogadóit, borászatait gyűjti egybe a Magyar Konyha magazin Balaton 2016 - 336 hely nem csak ínyenceknek című gasztronómiai útikalauza. Nem ez a Magyar Konyha első, Balatonról szóló kiadványa - idézte fel az MTI-nek a kötet projektvezetője. Dulka Ágnes emlékeztetett arra, hogy már a folyóirat 2012-es nyári dupla számában szerepelt egy nagy Balaton-összeállítás; ez olyan jól fogyott, hogy a következő évben már önálló útikalauzzal jelentkeztek. A kötet hat régióra osztja fel a Balaton környékét, ezeket a térségeket - előzetes kutatómunka után - a lap egy-egy újságírója alaposan végigjárta egy fotóssal. A szerzők felmérték, melyik helyek milyen típusú ételeket és borokat, milyen alapanyagokból, milyen áron és minőségben kínálnak, de a rövid ajánlók az elérhetőségeket, nyitva tartásokat is feltűntetik. A cél az volt, hogy gyakorlati felhasználásra alkalmas útikönyvet adjanak a laikus olvasó kezébe, ezért a fine dining éttermektől a vendégházakon át a minőségi strandbisztrókig, akár strandbüfékig többféle vendéglátóhely bekerült a kiadványba - mondta el Dulka Ágnes. Azoknak, akik csak néhány napot töltenek a Balatonnál, a régiós és kategóriák szerinti toplisták segítenek a választásban, de a kötetben programkalauz is helyet kapott.