TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hozzávalók kb. 20 gombóchoz:
1 citrom
1 rúd vanília
5 dl tej
10 dkg cukor
15 dkg kuszkusz
6 tojás
25 dkg zsemlemorzsa
20 dkg eper
1,5 dl bodzaszörp
2 dl tejszín
1 ek. étkezési keményítő

Elkészítés:
1. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A vaníliarudat kettéhasítjuk, pépjét kikaparjuk. A tejet a citrom héjával, a vaníliapéppel és a cukorral felforraljuk. Hozzáadjuk a kuszkuszt, és alacsony lángon folyamatosan kevergetve 5 percig főzzük.
Levesszük a tűzről, fóliával légmentesen letakarjuk, és 10 percig állni hagyjuk. Pihentetés után nagy, lapos tálra szedjük, és hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk az elkevert tojást és a zsemlemorzsát, jól összedolgozzuk, és újabb negyed órát pihentetjük.
2. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A kuszkuszmasszából kis korongokat formázunk, közepébe nyomunk egy kis darab epret, majd gombócokká gyúrjuk. Lobogva forró, enyhén sós vízben 2-3 perc alatt kifőzzük.
3. A bodzaszörpöt a tejszínnel összeforraljuk, a kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. A gombócokat a maradék eperdarabokkal díszíthetjük és a bodzaöntettel jól meglocsolva tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 gombóc: 180 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!



Forrás, fotó: RAS/Recepttár