TriMedia Sales House
SLÁGER FM


A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg pulykacomb (filé)
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 kisebb cukkini
3 gerezd fokhagyma
4 ek. olaj
1 cs. petrezselyem
A sült paradicsomhoz:
3 paradicsom
2 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1. A húst kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A vöröshagymát és a sárgarépát meghámozzuk, a cukkinit és a paradicsomot megmossuk, mindet kisebb kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.
2. Mélyebb edényben felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük. Ekkor rászórjuk a sárgarépát, a cukkinit, és felöntjük annyi vízzel, hogy 3 ujjnyival ellepje. Ha felforrt a leves, sóval, borssal, a fokhagymával, a közben leöblített és finomra vágott petrezselyemmel ízesítve lassú tűzön, kb. 40 perc alatt megfőzzük.
3. A levesbetéthez a paradicsomkockákat serpenyőben, a forró olívaolajon, nagy lángon kb. 1 perc alatt megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a levest tányérokba szedjük, és a sült paradicsomkockákkal megszórva kínáljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 390 kcal

Tipp: A levest pikánsabbá tehetjük 1-2 szeletelt chilipaprikával, jól illik hozzá.

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!



Forrás, fotó: RAS/Recepttár