TriMedia Sales House
SLÁGER FM


A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.

Hozzávalók 4 személyre:
3 kápiapaprika
2 padlizsán
3 cukkini
6 ek. olívaolaj
10 dkg ricotta
2 ek pesztó
1 marék fenyőmag
4 db kacsamell
bazsalikomlevél a díszítéshez

Elkészítés:
1. A paprikát grillen vagy forró sütőben feketére megsütjük, 10 percre letakarjuk, kimagozzuk, és lehúzzuk a héját.
2. A padlizsánt és cukkinit megmossuk, hosszában vékonyan felszeleteljük, és olívaolajon megsütjük mindkét oldalukat. A ricottát összekeverjük a pesztóval, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
3. A tekercsekhez padlizsánszeletet teszünk alulra, rákenünk a pesztós ricottából, rátesszük a cukkiniszeletet, újabb réteg krém következik, majd a paprika és krém, végül feltekerjük, összetűzzük. Pirított fenyőmaggal megszórjuk a tekercseket.
4. A kacsamell bőrét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. Bőrével lefelé forró serpenyőbe tesszük, és zsírjára sütjük. Ekkor megfordítjuk, és ropogósra sütjük a másik oldalát is. Hőálló tálba áttesszük, és fóliával letakarva 5-7 percre 180 °C-os sütőbe toljuk. Miután kivettük, pár percig letakarva pihentetjük. Ferdén vékony szeletekre vágjuk, a zöldségtekercsekkel tálaljuk.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 615 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!



Forrás, fotó: RAS/Recepttár