TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.

HOZZÁVALÓK:
- 200 g füstölt szalonna, kockára vágva
- 200 g karikára vágott virsli
- 2 apróra vágott hagyma
- 1 paradicsom felkockázva
- 200 g tarhonya
- 1 tv paprika csíkokra vágva
- só
- bors
- pirospaprika
- őrölt kömény
- 3 kisebb burgonya felkockázva
- 1 csokor petrezselyemzöld

ELKÉSZÍTÉS:
A szalonnát lepirítjuk, hozzádobjuk a karikára vágott virslit, azt megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből.
A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk az összevágott hagymát, a tarhonyát, hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával, őrölt köménnyel, petrezselyemzölddel ízesítjük, felöntjük 4 dl vízzel, puhára főzzük, majd visszatesszük a szalonnát és a virslit, átforgatjuk és már tálalhatjuk is.

Elkészítési idő: 45 perc



Forrás, fotó: recepttar.hu